Beperkingen voor het gebruik van e-mail bij onze webhosting

E-mail is een super handig communicatiemiddel voor je zakelijke correspondentie, om snel en efficiënt informatie uit te wisselen en om contacten te onderhouden. Er is echter een groot verschil tussen regulier e-mailgebruik en het versturen van een e-mailcampagne en/of e-mails in bulk.

Grenzen aan het e-mailgebruik

De e-mailservice die bij onze webhosting is inbegrepen, is niet bedoeld voor massa marketingcommunicatie, zoals het verzenden van koude e-mails, e-mailcampagnes of andere bulk-e-mails. Dit komt omdat onze server resources zijn ingericht voor reguliere e-mailcommunicatie, zakelijke correspondentie en het hosten van websites.

De risico’s van bulk e-mail

Wanneer je e-mails in bulk via onze servers probeert te verzenden, kan dit leiden tot enkele problemen zoals o.a.:

 • Serverprestaties: Het verzenden van grote aantallen e-mails kan de prestaties van de servers negatief beïnvloeden. Dit kan leiden tot vertragingen in de aflevering van e-mails en een verminderde algemene serverprestatie.
 • Reputatie: Als een server wordt gebruikt voor marketingmailings, kan dit de reputatie van de server en het IP-adres beïnvloeden. De verzonden e-mails kunnen als spam aangemerkt worden waardoor het IP-adres van de server op een zwarte lijst kan komen te staan. Als dit gebeurt heeft dit invloed op de afleverbaarheid van al je e-mails, inclusief belangrijke zakelijke correspondentie.
 • Beveiliging: Als een server te veel e-mails tegelijk moet verwerken, kan dit leiden tot overbelasting. Dit betekent dat de server al zijn resources (zoals rekenkracht en geheugen) toewijst aan het verwerken van die e-mails, waardoor er weinig tot geen resources overblijven voor andere taken. Hierdoor kan de beveiliging van de server in gevaar komen.

Om deze problemen tegen te gaan is er een limiet ingesteld op al onze hostingpakketten. Deze limiet dient als een veiligheidsmaatregel om spam en eventueel misbruik van gestolen accounts tegen te gaan.

De voordelen van e-mailmarketing software

Wil je toch graag grote aantallen e-mails tegelijk kunnen versturen? Overweeg dan het gebruik van speciale e-mailmarketingsoftware. Deze software is speciaal ontworpen om e-mailcampagnes te beheren en biedt ook nog eens verschillende voordelen t.o.v. normale e-mail.

Met e-mailmarketingsoftware kun je eenvoudig: aangepaste sjablonen maken, ontvangers segmenteren op basis van hun interesses, gedrag en demografische gegevens, en gedetailleerde rapporten ontvangen over de prestaties van je campagnes.

Bovendien bieden deze tools geavanceerde functies zoals automatisering, personalisatie en de mogelijkheid om A/B-tests uit te voeren om te bepalen welke e-mails het meest effectief zijn. Het gebruik van e-mailmarketingsoftware kan je helpen je marketinginspanningen te optimaliseren en een grotere betrokkenheid van je doelgroep te realiseren.

Aanbieders van e-mail marketing software

Er zijn veel verschillende aanbieders van e-mailmarketingsoftware, elk met zijn eigen unieke functies en prijsmodel. Enkele van de meest populaire e-mailmarketingsoftwareproviders zijn:

 1. Mailchimp: Mailchimp is een van de meest bekende e-mailmarketingplatforms en staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide functies, waaronder marketingautomatisering.
 2. Constant Contact: Constant Contact biedt een reeks e-mailmarketingtools en staat bekend om zijn eenvoudige sjabloonontwerp en effectieve e-mailtracking.
 3. AWeber: AWeber is een platform dat zich richt op eenvoudige e-mailmarketing en automatisering voor kleine bedrijven.
 4. GetResponse: GetResponse biedt geavanceerde e-mailmarketing- en automatiseringsfuncties, evenals tools voor het maken van bestemmingspagina’s.
 5. HubSpot: HubSpot is een alles-in-één marketingautomatiseringsplatform met e-mailmarketing als een van de vele functies. Het is ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar een geïntegreerde marketingoplossing.
 6. Campaign Monitor: Campaign Monitor biedt tools voor e-mailmarketing, rapportage en personalisatie, en is populair bij marketingprofessionals.
 7. SendinBlue: SendinBlue biedt e-mailmarketing- en automatiseringsfuncties, evenals sms-marketing en marketingautomatisering.
 8. ActiveCampaign: ActiveCampaign richt zich op marketingautomatisering en biedt e-mailmarketing als onderdeel van zijn uitgebreide aanbod.
 9. ConvertKit: ConvertKit is specifiek ontworpen voor makers en online creators en biedt e-mailmarketing- en automatiseringsmogelijkheden.
 10. Drip: Drip is gericht op e-commerce en biedt e-mailmarketing en automatisering om de verkoop te stimuleren.

De keuze van de beste e-mailmarketingsoftware hangt af van je specifieke behoeften, budget en technische vaardigheden. Het is raadzaam om de functies, prijzen en recensies van verschillende aanbieders te vergelijken om de juiste keuze te maken voor jouw marketingdoelen.