Wachtwoord generator

Update 2020: Helaas is de wachtwoord generator niet langer beschikbaar. Indien je nog steeds op zoek bent naar een goede wachtwoord generator probeer deze dan eens.

Een sterk wachtwoord is moeilijk te detecteren door zowel mensen als computerprogramma’s. Een sterk wachtwoord bestaat uit ten minste acht tekens en is opgebouwd uit een combinatie van letters, cijfers en symbolen. Hoe meer tekens, des te sterker het wachtwoord is. De wachtwoorden die door onderstaande generator worden aangemaakt bestaan uit 15 tekens inclusief een speciaal karakter.

Waarom is een sterk wachtwoord belangrijk?

Het doel van een wachtwoord is om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang tot afgeschermde gegevens hebben. Een wachtwoord dat gemakkelijk te raden is, vormt een beveiligingsrisico. Ook blijkt uit onderzoek dat zo’n 73% van de gebruikers hetzelfde wachtwoord hergebruikt op meerdere websites. Wanneer deze wachtwoorden worden buitgemaakt bij een datalek is de kans veel groter dat andere accounts van dezelfde gebruiker ook gehackt worden.

Wil jij weten of jouw wachtwoord ooit is buitgemaakt bij een hack of een datalek? Check dan de website: Have I been Powned.

Wil je nog meer veiligheid? 

Gebruik dan een wachtzin of maak gebruik van tweestapsverificatie.