Wachtwoord generator

Genereer hier je wachtwoord

Een sterk wachtwoord is moeilijk te detecteren door zowel mensen als computerprogramma’s. Een sterk wachtwoord bestaat uit ten minste acht tekens en is opgebouwd uit een combinatie van letters, cijfers en symbolen. Hoe meer tekens, des te sterker het wachtwoord is. De wachtwoorden die door onderstaande generator worden aangemaakt bestaan uit 15 tekens inclusief een speciaal karakter.

Waarom is een sterk wachtwoord belangrijk?

Het doel van een wachtwoord is om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang tot afgeschermde gegevens hebben. Een wachtwoord dat gemakkelijk te raden is, vormt een beveiligingsrisico. Ook blijkt uit onderzoek dat zo’n 73% van de gebruikers hetzelfde wachtwoord hergebruikt op meerdere websites. Wanneer deze wachtwoorden worden buitgemaakt bij een datalek is de kans veel groter dat andere accounts van dezelfde gebruiker ook gehackt worden.

Wil jij weten of jouw wachtwoord ooit is buitgemaakt bij een hack of een datalek? Check dan de website: Have I been Powned.

Waarom wij deze wachtwoord generator aanbieden

Wij vinden het gebruik van sterke wachtwoorden belangrijk. Gelukkig dwingen steeds meer programma’s het gebruik van sterke wachtwoorden af. Echter bieden niet al deze programma’s een tool aan om een sterk wachtwoord te genereren, vandaar dat wij deze handige tool beschikbaar hebben gemaakt.

Hoe veilig is deze wachtwoord generator?

Redelijk veilig. De wachtwoord tool genereert een wachtwoord van 15 willekeurige karakters. De generator is geschreven in javascript en het wachtwoord wordt volledig random gegenereerd. De gegenereerde wachtwoorden worden door ons nergens opgeslagen en verwerkt.

Open Source

De bron is open source en volledig terug te vinden in de html code. De generator die wij gebruiken is bovendien een aangepaste versie van het script dat hier is gepubliceerd.

Wil je nog meer veiligheid? 

Gebruik dan een wachtzin of maak gebruik van tweestapsverificatie.